socializing-for-babies-learning-from-others

Sosialt samvær for babyer: å lære av andre

Barnet ditt begynner med å prøve noen få ord, og «mama» og «dada» er trolig blant dem. Mange av forsøkene vil være litt uferdige, som «ba» i stedet «bal» for eksempel. Disse nye lydene vil få andre til å gi ham ordene han trenger, og der slik han lærer å snakke.

Før han mestrer kunsten å navngi tingene rundt seg, vil han peke på dem. Dette er en prosess som psykologer kaller «felles oppmerksomhet». Han vil starte med å peke energisk på ting han vil ha, og vil snart begynne å peke på interessante ting, bare for å dele med deg. Han vil skjære grimaser for å få deg til å le, og danse og posere for å holde på oppmerksomheten din. Ingen forstår betydningen av faktene og atferden bedre enn deg, så han vil ta i bruk hele kroppen for å få den responsen han vil ha. Han er uimotståelig.

Din lille sosiale sommerfugl

Mange barn i denne alderen liker å være sammen med andre barn på samme alder, søsken, slektninger og naboer. Ikke forvent for mye interaksjon. Babyen din liker kanskje å følge med på andre barn og vil kanskje til og med prøve å etterligne dem, med å egentlig leke sammen kommer senere. (En merknad om etterligning: Babyer vil gjerne gjenta alle handlinger som får deg til å le. Så pass på hva du belønner med en liten latter – det er ikke sikkert et da capo er på sin plass!) Det er også for mye å forvente at babyen skal dele med andre i denne alderen. Konsentrer deg i stedet om å lære eldre barn hvordan de skal bytte leker frem og tilbake med babyen din.Det er for tidlig å begynne å se etter tegn på empati – gråting når et annet barn gråter, trøste noen ved å klappe dem, eller prøve å hjelpe noen som har slått seg. Selv om babyen din ikke har noen forståelse av hva den lidende føler, lærer hun hvordan man skal identifisere og reagere på følelser.

Du vil kanskje også like: