Første hårklipp: barnets første tur til frisøren

Hvis du ikke er sikker på hvordan barnet ditt vil reagere på å få babylokkene sine klippet, ikke bekymre deg: litt forberedelser foran den store dagen kan lette bekymringene og hjelpe til å sørge for en morsom og uproblematisk tur til frisøren.

Velg riktig salong Hvis dere ikke har en frisørsalong som klipper barn i nabolaget, kan du ringe din egen frisør og spørre om hun/han kan anbefale noen.

Besøk frisøren før timen Hvis barnet ditt er småbarn eller førskolebarn, ta det med til salongen før dere har time og vis det rundt. La barnet få si hei til frisøren som skal klippe det og la det få se på mens hun klipper andre barn. Barnet kommer til å ha mindre angst når det vet hva som skjer der.

Forbered barnet Les en billedbok om den første hårklippen for å la den lille bli vant med tanken på at håret skal klippes. På klippedagen, snakk barnet gjennom prosessen. Det kan være lurt å unngå å bruke ordet “klippe” hvis barnet assosierer det med fare eller smerte. Si isteden at det skal få en fin ny form på håret eller “trimme” det.

Ta med skift Pass på å ta med en ekstra t-skjorte i tilfelle den lille nekter å bruke capen.

Hold barnet rolig Et barn som vrir og vrikker på seg går dårlig sammen med en saks. Hvis barnet er for urolig i frisørstolen, ta det på fanget ditt isteden.

Pass på at du tar masse bilder av den første hårklippen og at du tar vare på en av de første lokkene.

Cookiesamtykke