Barnets aktiviteter: Gjør barnet kjent med arbeidsplassen din

Når barnet er i førskolealder har hun fremdeles mye å lære om verden og menneskene i den.

Det er en god idé å la barnet ditt når du er på jobben eller gjør frivillig arbeid. Dette vil gjøre deres verden større ved å la dem oppleve hverdagssituasjonerog strukturer utenfor familielivet. Hvis du kan få det ordnet, er det verdt det å ta det nysgjerrige barnet ditt med på kontoret eller i butikken der du arbeider.

Åpne opp verden for ham her er åtte forslag som vil hjelpe til med å gjøre dette til et hyggelig besøk for barnet ditt, og overkommelig for deg og kollegene dine.

  • Snakk med sjefen først. Det kan være at dere allerede har en barnedag på arbeidsplassen. Hvis ikke, skulle dere kanskje vurdere å innføre det – det er fin PR for firmaet og vil være godt for moralen innad på arbeidsplassen. Fortell kollegene dine det på forhånd hvis du tar med deg barnet på jobben, så det ikke kommer som en overraskelse.

  • Velg et godt tidspunkt. Små barn er på sitt beste om morgenen eller formiddagen, mens barn i skolealderen er best å ta med om ettermiddagen. Vurder når det er mest sannsynlig at det vil foregå noe interessant, når barnets tilstedeværelse vil være til minst bry.

  • Hold besøket kort. Planlegg et besøk på en time eller to. Mer enn dette vil generelt være for mye for et lite barn og det vil være større sjanse for at ting går litt i ball. Pass på at dere tar en liten matpause eller lunsjpause.

  • Pass på at barnet er kledd for anledningen. La ham prøve seg på det du gjør hvis dette er mulig: logge seg på datasystemet, ta en kopi av et skjema, spørre en kunde om hun trenger hjelp – alt som ikke vil kompromittere deg, barnet eller arbeidet.

  • Introduser barnet ditt til kollegene dine. Forklar til henne hva hver enkelt av dem gjør.

  • Ta bilder Dette kan brukes som illustrasjoner til en historie som hun dikterer til deg om besøket. Hun vil sikkert også føye til sine egne illustrasjoner av dagen hun var på jobb sammen med mamma eller pappa.

Ved å gi barnet muligheten til å se hvor du arbeider, vil hun føle seg tryggere, fordi hun kan se for seg hvor du er når du ikke erhjemme. Du kan også gjøre deg gladere at du har delt dette med henne.

Cookiesamtykke