Barnets aktiviteter: lekekamerater og samhandling

Uansett hvor mye du elsker barnet ditt er det ingenting du kan gjøre som kan erstatte opplevelsen han eller hun får ved å være sammen med andre barn. Hvis barnet ikke allerede går i barnehage eller hos dagmamma sammen med andre barn, er det på tide å finne en mulighet for han eller henne til å jevnlig treffe og leke med barn på samme alder.

Finn på aktiviteter til barnet

Avtal å møte andre foreldre med små barn på en lekeplass til en fast tid. Det er lurt både for barnet og din egen del å sørge for at hun eller han har noe å gjøre. Når barn i denne alderen kjeder seg, kan det ofte gi seg utslag i atferdsproblemer ettersom de gjør hva som helst for å få noe til å skje.

Velg kortere dager Hvis du kan velge mellom to eller tre hele dager i barnehagen eller fem halvdager – velg det siste alternativet. For de fleste barn er det enklere med kortere dager. Å ha samme tider å passe på alle hverdager er ofte det enkleste for hele familien, men det finnes også mange barn som synes det er greit med et heldagsskjema. Følg nøye med på hvordan barnet ditt opplever overgangen til barnehage eller dagmamma.

Å velge barnehage

Det kan være lurt å planlegge og undersøke barnehagene. De mest populære har kanskje ventelister og det kan ta tid å finne den som er rett for barnet ditt hvis du har flere alternativer å velge mellom. Besøk de forskjellige, se deg omkring og still spørsmål slik at du føler deg trygg på at du velger rett sted for deg og barnet ditt.

Cookiesamtykke