Kosthold under graviditeten: Tips, planer og menyer for et sunt kosthold

Sunn graviditetsdiett

Uttrykket «spise for to» betyr ikke dobbelt så mye mat på tallerkenen din. I stedet er det lurt å spise dobbelt så godt. Ikke sikker på hva som skal inkluderes i kosten når du er gravid? Vi skal fortelle deg det.

Egg Fullstappet med protein og vitaminene D og B12. Disse ernæringsmessige kraftstasjonene er raske og enkle å tilberede. Prøv en eggerøre eller på oppå lett stekt ris.

Meieriprodukter Lettmelk, ost og yoghurt er deilig kilder til kalsium. Drikk melk et par ganger om dagen, og inkluderer en daglig porsjon yoghurt eller ost (laget med pasteurisert melk).

Nøtter Portable og ikke-bedervelige. Nøtter og smørkrem med nøtter er perfekt snacks på farten, og gode kilder til protein og sunt fett som kan hjelpe til med barnets utvikling. Mandler, peanøtter og valnøtter er alle gode valg.

Frukt Enten fersk, frossen eller hermetisert. Frukt er rikt på vitaminer og fiber, nøkkelen i hver graviditetsdiett siden det kan bidra til å forhindre forstoppelse. Les etikettene på hermetisert frukt nøye. Gå for frukt innlagt vann istedenfor sirup.

Jern Du trenger mye av det i løpet av svangerskapet for å holde opp din energi og for å avverge anemi. Kjøp mye magert kjøtt, forsterkede frokostblandinger og spinat. Frossen spinat er spesielt rimelig og enkelt å tilberede. Prøv å blande det inn i gryteretter eller pastasaus.

Når du er gravid er barnets utvikling i tankene dine hele tiden. Å forbedre kosten under svangerskapet er en enkel måte å forbedre barnets helse. Snakk med legen din, vær nøye når du handler og prøv å unngå bearbeidet mat når du kan.

Cookiesamtykke