Tidlige tegn på at fødselen går i gang

Selv om det ikke finnes noe fast definert hendelseforløp finnes det noen felles tegn på at fødselen er nært forestående. Ikke alle vil oppleve dem, men hvis du gjør det, er det en god mulighet for at du og barnet ditt snart kommer til å møtes for første gang.

«Natten før fødselen gikk igang fikk jeg en masse energi, og gikk i gang med en voldsom storrengjøring, mindre enn 24 timer senere møtte jeg min Lola for første gang.»

Sandra, mor til Lola, 8 måneder

Nedpress

Dette er når barnet kommer ned i bekkenet, og dette kan skje noen uker eller noen timer før fødselen. Barnet vil da ikke presse mot

mellomgulvet ditt og det blir lettere for deg å puste. Det kan også være at du må urinere oftere.

Rosa utflod

Du kan merke en rosaaktig eller blodstripet utflod. Dette kommer fra slimproppen, som har forseglet livmorhalsen under svangerskapet. Dette kan skje opptil to uker før fødselen går i gang.

Vannet går

Til tross for det du ser på film vil de fleste kvinner ikke oppleve at det fosser ut med vann. Det kan føles som et plopp, eller mer som en pipling av vann. Uansett, hvis du mister at vannet har gått, må du kontakte legen eller jordmoren med det samme.

Veer

De tidlige veene kan føles som menstruasjonssmerter som kommer hver 20. til 30. minutt. De blir gradvis hyppigere. Når de kommer hvert tredje eller

femte minutt, er fødselen godt i gang. For å ta tiden på sammentrekningen, skriv ned nøyaktig når hver sammentrekning begynner (intervall) og hvor lenge den varer (varighet).

Cookiesamtykke