Slik mediterer du: Mors alenetid

Med både en ny baby og et hus å holde styr på er det tøft før en mor å få tid til seg selv. Hvis du bare bruker noen minutter om dagen til å meditere vil dette virke forfriskende på både kropp og sjel i mange timer.

Stopp. Pust.

Mennesker har i tusenvis av år brukt meditasjon for å roe ned sinnet og oppnå indre ro og stillhet.

Fordelene.

Meditasjon kan hjelpe deg med å redusere det generelle stressnivået og forbedre fokus og konsentrasjon. Det kan hjelpe deg med å sove bedre og å slappe av når du ammer.

Øvelse, tålmodighet, utholdenhet.

Det er ikke sikkert at meditasjon er så lett for deg til å begynne med – det kan være at det rett og slett føles frustrerende. Det er nesten umulig å holde sinnet rolig og fokusert. Mange erfarne meditasjonsutøvere sier at tankene gjør motstand i begynnelsen når man går i gang med å meditere, slik at det faktisk blir vanskeligere. Den gode nyheten er at meditasjon, som alt annet blir lettere jo mer du mer du gjør det. Selv om du har mestret teknikken, kan det ta tid før du ser resultatene.

Gjør det til en familieting.

Hvis du lærer barna dine å meditere fra en ung alder kan dette være en av de mest verdifulle gavene du kan gi dem. Se på det som en lek. Prøv for eksempel å se hvem som kan sitte stille lengst. Prøv å sitte rundt et stearinlys (i trygg avstand fra flammen) og se om dere kan sitte så stille flammen ikke beveger seg.

Komme i gang.

Her er noen anvisninger som kan hjelpe deg med å komme igang med å meditere.

1. Bestem deg for når du skal meditere.

2. Finn et stille sted i hjemmet ditt.

3. Samle sammen et par ting (puter, røkelse, et fotografi) som du vil begynne å assosiere med å komme i en avslappet tilstand.

4. Sett eller legg deg i en komfortabel stilling. Du kan for eksempel sitte med bena i kryss eller ligge på ryggen. Hold ryggen strak så du kan puste dypt og uhindret.

5. Tenk positive tanker. Når tankene begynner å vandre, bring dem varsomt tilbake uten negativ respons.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke