Forberedelser for graviditeten: 3 trinn for å holde seg frisk

Forberedelse for graviditet

Du har kanskje begynt å vurdere å få ditt første barn eller har begynt å tenke på hvordan det ville vært å få et barn til i huset.

Tiltak du gjør nå vil hjelpe deg å beskytte helsen din - og den til det ufødte barnet - når og hvis du skulle bestemme deg for å bli gravid.

Trinn en: Ta en Multivitamin

Knepet er å ta en som inneholder 400 mikrogram folsyre. Folsyre er et av B-vitaminene som er så viktig for fosterets vekst og utvikling. Og det er best å få i seg mye av det, selv før du blir gravid, enten som en ingrediens i et multivitaminpreparat eller som et separat preparat.

Trinn to: Konsulter legen din

Bestill en før-graviditets time. Denne type konsultasjon før du har blitt gravid, vil legge fokus på din allmenntilstand med hensyn til en eventuell graviditet. Legen vil eventuelt sjekke at vaksinene dine, som for eksempel rubella (røde hunder) og pertussis (kikhoste), er oppdaterte.

På en før-graviditetskonsultasjon, bør legen også sjekke eventuelle medikamenter du tar regelmessig. Det kan være nødvendig at legen justerer doseringen eller foreskriver et annet medikament med tanke på en eventuell graviditet.

Du bør kanskje også få sjekket at du ikke har for lav blodprosent eller har problemer med skjoldbruskkjertelen, noe som kan føre til trøtthet som kan skyldes det daglige strevet med å ha et aktivt småbarn.

Trinn tre: Gå til tannlegen

Kompliserte tannbehandlinger utgjør en infeksjonsrisiko under graviditeten, så få unna tannbehandlinger nå slik at alt er i orden med tennene dine.

Disse tre trinnene, samt å mosjonere regelmessig og spise sunt, er den beste måten å sørge for at du er klar for en eventuell graviditet, om den nå er planlagt eller ikke

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke