Fire enkle hårtips for nybakte mødre

Du prioriterer nok ikke akkurat håret ditt nå som du har fått en liten baby. Det føles kanskje som du ikke har tid nok til alt du må rekke, men med disse firetipsene kan du dra av sted uten at håret ser ustelt ut.

  1. Lokker med hårspenner. Hvis håret er fullt av floker, kan du først gre gjennom det med en grovtannet børste. Deretter tar du en 3 til 4 cm lokk av håret ved tinningen, tvinner det mellom fingrene, og fester det med en eller to hårspenner bak øret eller øverst på hodet. Du kan tvinne håret på den ene eller begge sider av hodet, og det gir deg straks en litt bohemsk stil.

  2. Høy knute. Bøy deg frem, og samle alt håret øverst på hodet. Tvinn håret til en kveil øverst på hodet, og fest et hårstrikk innerst. Voilà! Frisørtips: Knuten blir faktisk finest hvis håret er uvasket. Hvis du vil lage en høy knute, men nettopp har vasket håret, kan du spraye litt hårspray eller tørrsjampo nederst ved hårrøttene. Det vil gi håret struktur og gjøre det enklere å jobbe med håret.

  3. Tørrsjampo. Hvis du rett og slett ikke rekker å vaske håret, påfører du tørrsjampo der håret er fett, venter i noen minutter, og deretter børster du gjennom håret med fingrene eller en børste. Alle fete partier forsvinner på magisk vis, og du er klar til å dra. Tørrsjampo fungerer også helt supert på fine, myke lokker. Påføres nederst ved hårrøttene på uvasket eller nyvasket hår, masseres inn og rufses til med fingrene for å skape volum.

  4. Hestehale med vri. Samle håret i en lav hestehale i nakken, og fest den løst med hårstrikk slik at det er plass til å snurre en ekstra runde. Trekk hestehalen gjennom den siste runden med hårstrikket. Da får du en elegant hestehaleknute som ser litt rufsete ut, men samtidig utrolig fin.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke