Tips for bedre søvn: Hjelp babyen med å sove godt

Søvn er avgjørende for en sunn utvikling hos barnet. Se disse retningslinjene for å finne gode, søvnvennlige tiltak som hjelperbarnet å sove.

Kjenn etter i rommetForsøk å holde en temperatur som er perfekt for en lettkledd voksen. Barnet sover lettere om det er komfortabelt.

Ta på lette klærFor mange lag kan gjøre barnet svett og surt, og det hjelper ikke akkurat på søvnen. Husk at barn vanligvis bare trenger ett ekstra lag i forholdtil voksne, så en T-skjorte og en bomullssovepose burde rekke for de fleste klimaer.

Dekk til gulvetEt mykt gulvteppe (gjerne vegg-til-vegg) vil bidra til å varme opp rommet og samtidig skape en god lekeplass på gulvet. Ryer eller tepper kan også bidra til å dempe støyog hjelpe til med å skapet er mer stille soveområde.

Hold rommet mørktVed å bruke tette gardiner eller rullgardiner stenger du morgenlyset ute. Dimmere i barnerommet er en annen måte å skape en beroligendeatmosfære på. Senk lysstyrken når barnet skal roes ned, og enda lenger ned når barnet skal sove.

La det være litt lyd.Noen barn sover bedre når vaskemaskinen eller støvsugeren går, så føl deg fri til å gjøre de vanlige syslene mens barnet sover. Denjevne duren er beroligende og hjelper til å få barnet i søvn.

Du trenger ingen fancy innredning eller duppeditter for å skape et trygt soveområde på det nye barnerommet. Følg barnets signaler, så er det snarti drømmeland!

Cookiesamtykke