Har babyen problemer med å få sove? Slik får du barnet i seng

Få barn går og legger seg helt uten kamp og tilpasning. Det er sjelden at et barn sover alene i sin egen seng uten en masse tilskyndelser og å lære å holde seg til faste regler. Det finnes flere måter å håndtere barnets søvnproblemer på.

Hold rutinen kort En rutine på under 30 minutter er ideelt fordi dette gjøre dem mer tilbøyelig til å gå og legge seg og falle lett i søvn. Hvis rutinen varer lenger enn dette eller blir for komplisert, blir barnet oppkavet i stedet for avslappet. Få styr på røsking og rugging Babyer bruker rytmisk, repetitiv atferd til å falle til ro og sovne ved leggetid eller om natten for å sovne igjen. Dette er mest vanlig i det første leveåret. De klasker i vei i alt fra noen få minutter til en halvtime eller mer, men dette pleier ikke føre til at de slår seg. Her er noen ting som du kan gjøre for at det skal bli roligere og mer komfortabelt:

  • Flytt barnesengen vekk fra veggen.

  • Legg teppebeskyttere av gummi under bena på barnesengen for å redusere bevegelsene og støyen. Legg et tykt teppe under babysengen.

  • Polstre barnesengen opp til overkanten. Fest polstringen godt slik at den ikke faller oppå barnet eller kan brukes til å komme seg ut av barnesengen. La festene være mindre enn 10 cm.

  • Prøv å ikke gå inn. Det at du er der kan forsterke denne atferden ved at den får en oppmerksomhetssøkende funksjon i stedet for å være selvberoligende.

Mareritt Barn kan drømme så snart de kan snakke. Små barn kan vanligvis ikke huske drømmene sine, selv om de våkner av dem. Hvis du merker at barnet ofte har mareritt, spør legen om hjelp til å finne ut den bakenforliggende årsaken til stress. Separasjonsangst For et barn som blir stresset av separasjon eller har sovet sammen med foreldre i lang tid, prøv å legge en madrass på gulvet i ditt rom, og gi barnet belønning for å flytte seg nærmere og nærmere sitt eget rom.

Cookiesamtykke