Babysøvn: De beste tipsene

Som alle nye foreldre kjenner til kan det være vanskelig å få barnet til å sove, for ikke å snakke om å sørge for at barnet får en rolig nattesøvn. Følg disse rådene slik at babyen sover trygt.

  1. Velg fast fremfor myk. La babyen sove på en fast madrass. Du skal også fjerne puter og myke kosedyr fra barnesengen for å minske faren for kvelning. Hvis babyen sovner på et mykt underlag, flytt han eller henne til et fast underlag så fort som mulig.

  2. La omgivelsene være luftige og kjølige. Når du legger barnet skal det ikke ha på seg mer enn ett lag mer enn det du selv behøver i den aktuelle romtemperaturen. Svette, fuktig hår, rødblussende kinn, rask pust og varmt bryst er tegn på at barnet er for varmt.

  3. Plasser barnet på ryggen. Barn skal alltid legges på rygg når de skal sove det første leveåret. Hvis barnet er friskt og har lært seg å snu seg fra mage til rygg på egen hånd, er det i orden at han eller hun gjør dette i søvne.

Tiden i sengen skal fylles med søte drømmer. Med disse rådene i bakhodet kan dere og barnet se frem til velfortjent hvile.

Cookiesamtykke