Å øve på å sove: etablere gode leggerutiner

Babyer og små barn er vanedyr som setter pris på forutsigbare hendelser. Å holde seg til samme ritualer før leggetid hver kveld er et signal om at alt er trygt og godt og at det er på tide å legge seg til å sove.

Her er våre beste råd for leggerutiner.

-       Nøkkelen er å være konsekvent. Når du begynner med en leggerutine og holder deg til denne, er det dette de forventer. Forsøk å begrense leggingen til en halvtime eller mindre slik at det fungerer for alle som er involvert.

-       Gjør det enkelt. Ha enkle leggerutiner slik at de kan følges selv om dere ikke er hjemme. Det kan handle om et varmt bad, en godnatthistorie, få dyna pakket godt rundt seg og et godnattkyss.

-       Signaler om leggetid. For små barn kan det være lurt å ha noen forvarsler om at det snart er leggetid. Å fortelle det plutselig kan gjøre dem mindre villige til å slutte å leke.

-       Slå av lyset. Dette hjelper barnet med å forstå forskjellen på dag og natt. Hvis han eller hun våkner og det er mørkt, er det fortsatt "natt".

-       Vær fleksibel. Hvis barnet f.eks. er sykt og gjerne vil at du skal lese en ekstra bok kan du selvfølgelig tøye på reglene – men forsøk å ikke endre rutinene for mye. Leggetiden er spesiell både for foreldre og barn, så ta vare på denne stunden og kos dere sammen!

-       Unngå å gjøre det til en straff. Forsøk å holde leggerutinene hellige, og ikke bruk å "gå og legge seg" som straff.

Sett pris på hver eneste leggestund. Selv om det kan være utfordrende er det definitivt en fantastisk mulighet til å komme nær hverandre!

Cookiesamtykke