Starte med fast føde: én ting av gangen

Selv om morsmelk eller morsmelkerstatning vil fortsette å være den viktigste delen av ditt barns kosthold de neste månedene, er det på tide å begynne å innføre fast føde. Start langsomt Voksne vil gjerne ha variert malt, men barn må vennes til å spise.

Her er noen viktige råd:

  • Start med frokostblanding. Forsterkede varme kornslag er en god kilde til jern og B-vitaminer så vel som kalorier for barnet. Å spise små mengder frokostblanding (ris eller bygg blandet med morsmelk eller morsmelkerstatning) fra en skje to ganger om dagen, hjelper barnet å lære å spise fast føde.

  • Gå videre til grønnsaker og frukt. Barn er mer tilbøyelige for å smake på grønnsaker hvis du holder søt mat borte. Begynn ved å tilby grønnsakspuréer som grønne bønner eller erter midt på dagen. Til slutt kan du prøve most frukt (bananer eller vanlig usøtet eplesaus).

  • Se etter allergier Vent fem til sju dager før du introduserer nye menyelementer slik at du kan være sikker på at barnet ikke reagerer på den forrige maten.

  • Ved måltidene, ha barnet oppreist i fanget eller i en spedbarnsstol. Bruk en liten skje. Hvis barnet stikker tungen ut, gi det noen flere smaksprøver og stopp deretter i en uke eller to. Etterhvert som barnet modnes slutter det å stikke ut tunga.

  • Unngå å gi frokostblanding på flaske. Barnet må bli vant til hvordan det bruker munnen med fast føde.

Ha tålmodighet og tenk på at barnet lærer med tiden. Det gjør vi alle!

Cookiesamtykke