Baby-sikring: Sikkerhetstips for en aktiv baby

Selv om ingen ting kan erstatte en forelders oppmerksomme øye, vil disse sju tipsene sikre at du og hjemmet ditt er klar for når babyen din begynner å krype.

  1. Kom ned på barnets nivå – bokstavelig talt. Hvis du kryper rundt i huset hjelper dette deg å se akkurat hvilke ting som er innenfor barnets rekkevidde. For eksempel kan en tur under skrivebordet minne deg på om stikkontakter som sjelden er i bruk, men som må dekkes til.

  2. Sperr av trappene. Hvis du har trapper i huset, må du sette opp trappegrinder øverst og nederst i trappene. Hvis du bruker pressmonterte trappegrinder kan en baby potensielt løsne dem hvis han er tung nok. Fastskrudde grinder er sikrere.

  3. Fjern ledninger og snorer. Pass på at alt med ledninger eller snorer er utenfor barnets rekkevidde, inkludert babycall og telefoner. Det er også en god idé å investere i persienner og gardiner uten snor.

  4. Sikre store og tunge gjenstander. Når babyen er begynt å krype, vil hun prøve trekke seg opp på gjenstander. Pass på at TV-apparater og bokhyller er montert fast i veggen eller gulvet.

  5. Lås av potensielt farlige områder. Garasjen, kjelleren, badet, treningsrommet og hjemmekontoret er alle rom som inneholder ting som kan være farlig for babyen. Alle skap som inneholder rengjøringsmidler, maling, tunge redskaper, vekter, små deler eller kjemikalier må være låst og utenfor rekkevidde.

  6. Babysikre alle kanter og stikkontakter. Alle skarpe kanter bør være polstret og alle stikkontakter bør være sikret med deksler.

  7. Lær barnet å gå trygt. Når babyen er klar til å begynne å gå, kan dere begynne å øve på å gå opp og ned trapper. Hvis ham at han alltid må holde i rekkverket. Fjern alle små tepper som barnet kan snuble i.

Cookiesamtykke