Barnesikring: sørg for at ditt mobile barn er sikkert

I denne alderen blir barnets bevegelser mer og mer kontrollerte for hver dag som går. Han eller hun kan gjøre en masse spennende ting helt selv – løpe opp trappene, gå baklengs, hoppe og kanskje til og med sykle. Barnet behøver mye fysisk aktivitet hver dag så sett av tid til lek i parken eller å gå på tur og oppdagelsesferd i nærmiljøet.

Gled deg over friheten Ta del i gleden og den eventyrlige følelsen som barnet opplever som følge av den nyvunne fysiske uavhengigheten. Men husk på at det fortsatt er ditt ansvar at barnet ditt er trygt. I denne alderen er de ikke flinke til vurdere fare, så ha veldig tydelige regler, som f.eks:

  • "to hender på huska”

  • "ikke løpe på gata"

  • "alltid holde i hånda når vi går over veien"

Vage kommandoer som "Ta det rolig" er vanskelige å oppfatte for barnet, og det er sannsynlig at hun eller han ignorerer dem.

Generelt:

Vær så tydelig og spesifikk som mulig når du gir beskjeder til barnet ditt. Barn er oftest ikke så gode til å tenke seg til hva du mener med mindre du snakker i klartekst. (For eksempel, "Ingen sykler på badet" eller "Ikke maling i håret til broren din.")

Cookiesamtykke