Hvordan fungerer en Pampers®-bleie og hva er den laget av?

Som forelder vil du ha en 100 % sikker og behagelig bleie som holder barnet tørt og lar barnet utforske verden. Pampers® har utviklet bleier i 50 år med nøyaktig dette i tankene: sikre at ytelse og komfort går hånd i hånd med sikkerhet.

Finn ut alt som utgjør kvaliteten og påliteligheten til en Pampers®-bleie, fra utvelgelse av komponentene (de vi bruker og de vi ikke bruker!) til hvordan bleiene våre fungerer.

En 100 % sikker sammensetning, formidlet helt åpent

Før komponentene blir en del av en Pampers®-bleie, må de gjennom en streng utvelgelsesprosess.

Forskerne våre samarbeider med barneleger, hudleger for barn og toksikologer for å validere sikkerheten til materialene til de utvalgte komponentene og til de ferdige barneproduktene.

Alle komponentene vi bruker er dermatologisk testet og oppfyller evalueringskriteriene i SCCS/1564/15 fra EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet.

Visste du dette?

Pampers® har oppgitt listen over komponenter på pakkene med Baby-dry™, Baby-dry™-buksebleier og Premium protection™-bleier, slik at foreldre kan ta valget helt åpent.

Hvordan fungerer en Pampers®-bleie og hva er den laget av?

Hver del i en Pampers®-bleie har en spesifikk rolle. Men de har alle det samme formålet: De skal gi barnet sikkerhet, komfort og ytelse.

screenshot-1

- Absorberende kjerne: Dette er kjernen i Pampers®’ teknologi! Den absorberer og holder fuktigheten vekk fra barnets hud for å sikre at huden bevares sunn og tørr.

Alt dette finnes i den absorberende kjernen:

 • Superabsorbenten: Det er et materiale som finnes i alle engangsbleier, og som har evnen til å absorbere inntil 30 ganger sin egen vekt! Det absorberer og kapsler inn væske på bare noen få sekunder. Disse superabsorbentene er helt sikre og kjemisk inerte, som dokumentert i mer enn 400 studier på denne komponenten (utført på over 300 000 bleier!) og på mulige kontaktflater, spesielt med huden.

 • Cellulose: Det er et naturlig materiale som absorberer fuktighet. All cellulose som brukes i Pampers®, er bærekraftig fremskaffet. Dette er én måte der Pampers® er forpliktet til bærekraftig skogbruk og oppfyller kravene i EU-forordning nr. 995/2010.

Pampers® har utviklet en unik kombinasjon av superabsorbenter og cellulose for høyeffektive bleier som bidrar til å gi barnet god komfort. Det å finne den rette balansen mellom bruk av superabsorbenter og cellulose sikrer at bleien verken er for tykk eller at den hemmer barnets bevegelser (og dette bidrar til å unngå den beryktede «våte bleien»!).

- Topplag: Det trekker fuktigheten inn i bleien for å bevare barnets hud sunn og tørr. Topplaget, som er i kontakt med barnets hud, inneholder polypropylenfibre for å gjøre det mykt og behagelig for barnet.

- Baksidelag: Dette er baksiden av bleien. Det forhindrer at fuktighet overføres til sengen eller barnets klær. Det består av polyetylen og et innvendig lag av polypropylen for mykhet og komfort.

- Elastiske fester: Disse flyttbare remsene er myke og gjør at bleien passer perfekt på barnet. De består av polypropylen og polyesterfibre som gjør bleien myk og fleksibel for økt komfort for barnet.

- Fleksibel elastikk: De bidrar til at bleien tilpasser seg barnets kroppsform rundt bena for økt komfort og for å forhindre lekkasjer. Pampers® bruker ikke gummi eller lateks, som kan være allergifremkallende. I stedet bruker vi elastan og polypropylen.

- Bindemidler: Disse brukes for å holde alle komponentene sammen og forhindre lekkasje. De kommer ikke i kontakt med barnets hud. Pampers® bruker kun bindemidler uten løsemidler.

For å innfri forbrukernes forventninger har vi samarbeidet med leverandørene våre for å forbedre lukten av noen av bindemidlene. Alle disse materialene gjennomgår en streng utvelgelsesprosess og detaljert evaluering, og deres brukssikkerhet er blitt dokumentert. De kommer ikke i kontakt med barnets hud. Ingen av de 26 allergenene på listen i EUs kosmetikkforordning brukes i noen av disse materialene.

- Lotion*: For å beskytte barnets hud og bidra til å redusere risikoen for bleieutslett, er det lagt en patentert beskyttende balm på bleiens topplag. Komponentene i lotionen overholder EUs forordninger. Den inneholder:

 • Petrolatum: «Petrolatum er ikke noe annet enn vanlig Vaseline®, altså et trygt og harmløst middel som har vært mye brukt innen hudpleie i over 100 år. (…) brukes ofte til å redusere risikoen for bleieutslett hos nyfødte.» forklarer dr. Alain Taïeb, leder for pediatrisk dermatologi ved universitetssykehuset i Bordeaux i Frankrike. Den renses til farmasøytisk kvalitet og er helt trygg for barn.

 • Ekstrakt av blader fra Aloe barbadensis (Aloe Vera) for mykhet.

 • Flytende parafin, altså et fettstoff som er vanlig innen farmasøytisk industri for å motvirke dehydrering.

 • Stearylalkohol har fuktighetsgivende egenskaper og er en vanlig emulgator innen farmasøytisk industri.

- Gøyale motiver: De finnes utenpå bleien til glede for både foreldre og barn! De inneholder ikke-sensibiliserende fargestoffer som er ikke-vannoppløselige (de kan altså ikke trenge inn i huden).

- Væteindikator (kun på Premium protection™-bleier): Utrolig praktisk! Stripen endrer farge for å fortelle deg når det er på tide å skifte bleie på barnet ditt! Det er en gul stripe som reagerer på pH-forandringer: den blir blå når den er i kontakt med barnets urin.

:::IMAGE::: 

Elastan, polyester, polypropylen … hva er disse?

Alle fibrene i Pampers®-bleier kan du også finne i … både dine og barnets klær! De er tekniske fibre med spesifikke egenskaper som bidrar til komfort og ytelse i Pampers®-bleier.

 • Polypropylen tilfører mykhet og komfort til alle deler av bleien som er i kontakt med barnets hud. Det er en ekstremt motstandsdyktig fiber; den brekker ikke, så den forhindrer at det oppstår «nupper» og friksjon mot huden.
 • Polyester bidrar til å fordele fuktighet i hele bleiens lengde. Den brukes også mye i sportstøy.
 • Polyetylen-filmen i baksidelaget har to spesielt viktige egenskaper: den er både vannavstøtende og pustende. Den er klinisk testet, forhindrer lekkasjer og bidrar til å bevare huden sunn og tørr takket være mikroluftekanaler.
 • Elastan er en elastisk fiber som brukes i mange tekstiler, og den fantes sikkert også i svangerskapsklærne du brukte! Takket være de elastiske egenskapene bidrar den til at bleien sitter perfekt ved å følge barnets bevegelser samtidig som forhindrer merker eller lekkasjer.

  Disse fibrene fungerer fint til å trekke fuktigheten inn i midten av bleien, der den kapsles inn for å begrense spredningen av bakterier.

  Fordi vi vil gi barnet 100 % sikre bleier og buksebleier, er det noen ting vi ikke tilsetter i sammensetningen av produktene våre.

  Pampers® tilsetter ingen uønskede stoffer i produktene. Barnets sikkerhet har alltid vært det viktigste for oss.

  Hvis du har spørsmål om Pampers®-bleier, kan du se på siden vår med vanlige spørsmål eller ringe kundeservice på telefon 800 33 432 (gratis samtale og hjelp, mandag til fredag kl. 9.00-17.00)

  *Noen av bleiene våre inneholder lotion.

   
   

  Pampers’ sikkerhetsløfte

  Uavhengige tester og faglige uttalelser om Pampers®-bleier

  Vanlige spørsmål

  Cookiesamtykke