Spise ute: Spise på restaurant med barnet

Da barnet vært var litt over et år gammelt, bestemte min kone og jeg at det var på tide å besøke en av våre favorittrestauranter. Personlig er jeg en litt mer «ta det som det kommer»-type, men min kone var litt redd for hvordan vår datterskulle oppføre seg og om vi skulle bli veldig flaue.

Man lærer av sine feil Det første restaurantbesøket med dattera ble som min kone fryktet, en katastrofe. Alt som kunne gå galt, gikk galt. Det tok oss nesten to månederå finne nok mot til å prøve igjen. Og vi prøvde igjen, men denne gangen planla vi (se noen forslag nedenfor). Selvfølgelig var både min kone og jeglitt nervøse den neste gangen vi ville spise ute. Og selvfølgelig klarte vår datter å velte et glass vannog ta en stor bit av fargestiftene som kelneren hadde så omtenksomt kommet med. Men alt i alt skjønte vi at planen vår hadde fungert daparet ved siden av oss skrøt av hvor veloppdragent barn vi hadde.

Velge rett sted

  • Styr unna trange, støyende plasser om du ikke vet at barnet takler slike steder.

  • Ring på forhånd og sjekk om småbarn er velkomne og for å sjekke om restauranten har barnestoler.

  • Hold det enkelt. Hvite bordsduker og krystallglass er for barn som røde flagg er for okser.

På restauranten

  • Sitt i nærheten av utgangen. Det kan være at du må ta et oppjaget barn ut av restauranten fort.

  • Hvis barnet skal spise sammen med dere, ikke glem å ta med barnemat og noen ekstra skjeer (i tilfelle en, eller to havner på gulvet).

  • Hvis barnet kan gå selv, ikke la han/hun gå bort til nabobordet om du ikke er helt sikker på at de som sitter der ønsker besøk. Det kan være søtt i dine øyne, men veldig irriterende i andres. I tillegg er gående/springende (eller krabbende) barn en snublefare for kelnerne.

  • Hvis du har barnet på fanget, vær veldig forsiktig. Barn er født med en sjette sans når det gjelder restauranter. De hiver seg etter det varmeste og skarpeste de finner og det som lager mest søl når det går i gulvet.

  • De ansatte på restauranten har vanligvis ikke tid til å underholde barnet ditt. De har mye annet å gjøre.

  • Ikke bli flau om du må forlate restauranten raskt. Barn kan slå seg vrange eller plutselig bli syke.

  • Forsøk å kom hjem før barnets leggetid. Å være på et nytt sted kan være stressende nok for barnet.

Se hva som passer dit barn og juster planene deretter. Til sist: Du lærer bare hvordan du gjør det bedre neste gang ved å våge å tørre den første gangen.

Cookiesamtykke