Gi nabyen mat: 3 tips for å gjøre det riktig

Ammingen bør være en avslappende situasjon der dere knytter sterke bånd. Her er tre ting du bør tenke på for å bevare stunden så rolig og harmonisk som mulig for deg og barnet.

  1. Det er ingen deadline for amming .Hvis barnet på 15 måneder fortsatt vil ha morsmelk og dette passer for deg også, er det bare å fortsette. Ved rundt seks måneders alder får barnet ditt også næring fra andre typer mat, og dermed bruker interessen for morsmelk å dale.

  2. Morsmelk eller morsmelkerstatning er nok for å tilføre barnet væske .Den eneste gangen du behøver å gi barnet vann er når han eller hun er syk og mister mye væske på grunn av oppkast eller diaré. I slike tilfeller bør du kontakte lege først.

  3. Den første maten kan være en frukt eller grønnsak . Tidligere ble foreldre oppfordret til å starte med risblanding eller annen blanding laget av et enkelt kornslag. Nå vet vi at en frukt eller en grønnsak (f.eks. most banan eller avokado) er perfekt som introduksjon til fast føde. Pass bare på at maten er godt most og kun inneholder én ingrediens.

Å mate barnet er en fantastisk mulighet til å knytte sterke bånd, og matingen legger også grunnlaget for en positiv matopplevelse sammen med foreldrene!

Cookiesamtykke