viktigste-baby-pleie-råd

Selv om familie og venner er fulle av velmenende råd, kan det være at noen av dem fører deg på villspor. Her er tre utdaterte råd til foreldre som du kan ignorere med god samvittighet.

  1. Du skjemmer bort barnet hvis du løfter ham opp for ofte. Nyfødte gråter vanligvis fordi de har et behov. Uansett om det er bleieskift, mat eller bare kos han trenger, så vil omsorg få barnet til å føle seg trygg og elsket. Babyer kan rett og slett ikke skjemmes bort. Jo mer konsekvent du fyller behovene hans i de første seks månedene, desto mindre krevende blir barnet senere i livet.

  2. Sørg for at det er stille i huset når barnet sover. Faktisk er babyer vant til å høre bakgrunnsstøy fra tiden i livmoren. Bare støvsug i vei mens barnet tar en lur, hvis du vil. Summingen fra støvsugeren kan være med på lulle barnet i søvn, og du får unna litt rengjøring mens han hviler.

  3. Ha et stramt skjema for mating av barnet. En gang trodde man at babyer burde bli matet hver fjerde time etter at de forlot sykehuset. Det man trodde var at å mate barnet når barnet ga uttrykk for han eller hun var sulten ville føre til at barnet ble bortskjemt, og sågar øke risikoen for mageinfeksjoner. Nå anbefaler imidlertid mange leger at du følger barnets anvisninger og mater henne når hun er sulten.

Råd om barnestell og oppdragelse har definitivt utviklet seg gjennom årene, men én ting er konstant når det gjelder foreldrerollen: ønsket om at barnet skal være sunn og glad. Og husk: Det er du som kjenner ditt barn best!

Cookiesamtykke