Vaske med svamp slik bruker du svamp til å vasker en nyfødt

Den letteste måten å barnet rent på? Vask barnet med en svamp: en skånsom, behagelig og rensende opplevelse for den lille.

Anbefalt av eksperter. De som vet hva de snakker om sier at det ikke er nødvendig å bade hver dag, og at dette kan tørke ut den sarte huden hans. – Tre ganger om uken er helt fint til barnet er ett år gammelt.

Fem enkle trinn til suksess

  1. Velg riktig tidspunkt. Noen mødre foretrekker morgenen, da barnet vanligvis er våken og ivrig. Andre velger kvelden som en del av en avslappende leggerutine.

  2. Samle sammen alt du trenger før du begynner. Ha et klesskift, en ren bleie, et par vaskekluter, et ekstra, stort håndkle, en mild babysåpe og en bolle eller et beger med passelig varmt vann for hånden (pass på at det ikke er for varmt). Test vannet på innsiden av håndleddet.

  3. Sørg for at den lille har det behagelig. Sørg for at rommet er varmt før du kler av babyen. Planlegg å legge en passelig varm, våt vaskeklut over de delene av babyens kropp som du ikke vasker for øyeblikket for å gjøre det komfortabelt for henne.

  4. Start øverst. Start med ansiktet og hodet, bruk en vaskeklut uten såpe slik at du ikke får såpeskum i babyens øyne eller munn. Vær ekstra nøye med nakken og halsen og området under haken. Områdene mellom fingre og tær, under armene og bak ørene blir også overraskende møkkete. Rengjør forsiktig rundt navlestumpen og sørg for at den holdes tørr. Hvis du tilfeldigvis gjør den våt, kan du klappe den forsiktig tørr med et mykt håndkle. Vask bleieområdet til slutt, og støtt alltid babyens hode og nakke!

  5. Beskytt for å lege. Hvis sønnen din er omskåret, vask penisen hans med bare vann til såret er grodd (vanligvis en uke til 10 dager inngrepet). Hvis han ikke er omskåret, bare vask den på samme måte som resten av kroppen.

  6. Fullfør jobbenAvslutt ved å tørke babyen med et hettehåndkle, sette på en ny bleie og gi henne et kyss på hennes rene, myke mage. Helt ren, ferdig arbeid!

Cookiesamtykke