Lære barnet gode søvnvaner søvnproblemer og avbrudd i søvnvanene

Når barnet har nådd noen utviklingsmål, som stå og gå, vil også sovemønsteret bli mindre pålitelig. Formiddags- og ettermiddagslurer blir mindre vanlig, og barnet våkner oftere om natten. Det kan godt være at barnet bruker mye tid på å snu seg rundt i senga istedenfor å sove, og det er helt ok. Til slutt til nyheten behag ved de nye ferdighetene avtal, og søvnmønsteret blir mer jevnlig igjen. Frem til det, fortsett å legge barnet i senga når det er sovetid, men ikke vær redd hvis barnet ikke sover.

Nattesøvn Om natten er det vanlig at barnet har soveforstyrrelser. Du kan hjelpe barnet ditt å sovne om ved være rolig og bestemt og gjeninnføre alle de kjente ritualene igjen. Gi barnet 10 minutter til å falle tilbake i søvn på egenhånd. Gå inn og stryk forsiktig for å forsikre barnet om at du er der, og forlat rommet igjen etterpå.

Spising Spisemønsteret kan også forstyrres. Barnet kanskje ikke spiser noe eller veldig lite ved ett måltid og deretter mer enn du gjør ved det neste. Barnet balanserer dette selv så lenge du ikke gjør noen stor sak utav det. Mellom måltidene kan du tilby høyenergisnacks som f.eks. bagel med kremost.

Cookiesamtykke