Å lære gode søvnvaner: Lære barnet gode søvnvaner

Nok søvn er essensielt for at barnet skal utvikle seg på en sunn måte, og ikke minst for at du skal unngå å miste forstanden. Her er en måte for å få barnet til å slappe av, gire ned og duppe av.

Skap en rutine Start hver kveld med en avslappende rutine: skifte til pysjamas, pusse tenner og vaske ansiktet hver kveld vil være med på å etablere disse tingene som faste rutiner før leggetid. Ikke la deg friste til å sette i gang flere leker, som vil kave opp barnet.

Vær konsekvent Hold deg til den samme rutinen. Når det er leggetid, vet barnet hva som er forventet av ham eller henne.

Gjør det behagelig La barnet få med seg teddybjørnen eller koseteppet sitt i sengen. Gi barnet litt vann, og slå på et nattlys før du lukker døren. Dette gir barnet færre unnskyldninger for å klatre ut av sengen igjen.

Vent litt før du svarer på rop Vent noen få sekunder lenger for hver gang barnet roper. Min barnet på at det er leggetid når du svarer. Hvis du går inn på rommet til barnet, la lyset være av, og ikke bruk for lang tid.

Vær tålmodig Å lære småbarn gode søvnvaner skjer ikke over natten. Fortsett med å gjøre det samme hver gang det er leggetid, så vil barnet til slutt følge planen.

Cookiesamtykke