En ny lillebror eller -søster: å introdusere søsken

Når man tenker på forholdet mellom søsken, er "rivalisering" et av de første ordene som dukker opp. Og ærlig talt, den innfallsvinkelen er ikke heltfeil; søsken kan ende opp med å konkurrere om foreldrenes oppmerksomhet.

Som forelder er det opp til deg å oppdra barna på en slik måte at det fremmer forhold som er basert på kjærlighet, støtte og samarbeid istedenfor på konkurranse. Slik kan du forberede barnet dittpå å få en ny søster eller bror.

Fortell det til barnet ditt før du forteller det til naboene.Det er best for barnet å høre nyheten om en ny baby fra deg og ikke fra andre. Det beste er antakeligvis å fortelle det til barnetlike før du forteller det til venner. På den måten risikerer du ikke at barnet røper hemmeligheten før du er klar.

Gled deg over å ha en "stor gutt" eller "stor jente".Selv om du ikke venter et barn til, er det likevel viktig å gjøre barnets utvikling til noe viktig. Å gå over fra flaske tilfast føde, fra bleier til underbukser – alle disse milepælene viser at barnet ditt vokser. Etterhvert som barn vokser, er det viktig å vise dem hvor stolt duer av at de vokser seg til "store gutter" eller "store jenter." Dette kan forberede dem på å se seg selv som "storebror" eller "storesøster".

Velg riktig tidspunkt.I noen tilfeller kan det være ønskelig å ha litt mellomrom når du skal flytte barna på nytt rom. Du bør for eksempel ikke flytte den eldste inn på nytt rom og babyeninn på det "gamle" rommet samtidig, slik at det eldste barnet føler at det blir byttet ut. Hvis timingen fungerer bra, er det en kjempefin mulighet til å visehvor stolt du er av begge barnas utvikling.

La dem få hjelpe til.Som du vet, krever babyer en masse arbeid og oppmerksomhet, og det er mange måter en storesøster eller storebror kan hjelpe til på. Den førstefødte kan snakkemed eller synge for babyen, hjelpe med flasken eller når du bytter bleier og lignende ting. Nå du finner på ting det største barnet kan hjelpe deg med, sender du det mangeviktige signaler: at du stoler på det, at det kan ha en aktiv rolle, at en del av det å være storesøster eller -bror er å ta seg av et yngre søsken og at detteer noe dere er sammen om.

Gjør dem trygge.En vanlig bekymring hos førstefødte er at en ny baby vil ta plassen deres i hjertet ditt. Fra tid til annen (både før og etter at babyen er kommet),bør du passe på å fortelle (og vise) den førstefødte at du alltid kommer til å elske ham/henne like mye.

Angi tonen for andre voksne.Samtidig som du jobber med å skape trygghet hos den førstefødte, pass på at ikke andre velmenende voksne ved et uhell undergraver innsatsen din. Motarbeid kommentarer eller spøkersom insinuerer at den nye babyen kommer til å erstatte den førstefødte, eller at du kommer til å ha det for travelt til å kunne vise kjærlighet og omsorg for ham/henne.

Cookiesamtykke