Babybilder: Slik tar du profesjonelle babybilder

Du kan ikke få nok av den nyfødte babyen din – han er bare så søt.

Her er noen tips for å ta gode bilder til nyfødtannonseringen:

  • Vent til han sover – da er det enklere, og nyfødte kan sove gjennom det meste

  • Bruk mye naturlig lys

  • Tenk på hva som er i bakgrunnen, og hva som blir med på bildet

  • Ta nærbilder – ingenting er vakrere enn en nyfødt baby som sover

  • Ta så mange bilder du kan, for blant 50 bilder finner du kanskje blinkskuddet

Når han bli eldre vil han kanskje ikke sitte i ro eller smile like ofte, men når du endelig får tatt et perfekt bilde til familiebildene, er det verdt ventetiden. Gode tips for å ta flotte og naturlige babybilder:

Ta bilde av babyen der han er. Ikke tenk på å få ham til å posere: Jo lengre tid du bruker, desto mindre er sjansen for at han vil smile. Bare knips i vei mens barnet ligger på magen eller er opptatt med å leke. Det kan også være lurt bøye knærne, sitte eller ligge på gulvet for å ta bildet i ansiktshøyde.

Ikke tving frem et smil. Jo mer naturlig smilet er, desto bedre blir bildet. Du kan lage grimaser for å få babyen til å le. For større barn kan du tulle litt eller minne barnet på en situasjon som fikk ham til å le

Knips i vei. Viktig for å ta gode babybilder: Ta flest mulig bilder. I stedet for å prøve å ta ett perfekt bilde, bør du ta mange fra alle mulige vinkler. Sannsynligvis kommer han til å vri seg, sprelle eller nyse akkurat når du tar bildet, så jo flere bilder du tar, desto større er sjansen for at du får ett som er virkelig bra

Still inn lukkerhastigheten. Raskere lukkerhastighet gir skarpere bilder når babyen leker, også når barnet løper, hopper, snurrer rundt eller er i full fart. Jo raskere lukkerhastighet, desto mindre uskarpt blir bildet.

Og husk fremfor alt dette tips om babybilder: Skriv ut bildene! Det er mye hyggeligere å se på bildene i et album enn å vise dem på kameraet. Du kommer ikke til å angre!

Cookiesamtykke