Å bli mor: tre tips hver nybakte mor bør kunne

Du har lest flere bøker om oppdragelse og foreldrerollen, trålet Internett på jakt etter gode råd og spurt ut legen din. Å bli mor er spennende, men også overveldende. Morsrollen vil garantert medføre noen overraskelser, men er her noen gode råd som kan bidra til å gjøre deg klar til barnets ankomst.

  1. Småbarn sover ikke alltid når de er trette. Det høres ikke logisk ut, men en trett baby betyr ikke alltid en sovende baby. Et overtrett barn kan tvert imot være irritabelt og vanskelig å berolige. Trikset er å se etter tegn på at barnet er trett, og legge henne før hun blir overtrett. Se etter knyttede never, gjesping, gnikking i øynene, rykkvise bevegelser og trekking i øret. Når barnet er noen måneder eldre vil hun sannsynligvis begynne å lære å berolige seg selv, slik at det blir lettere for henne på sovne av seg selv.

  2. Pass på basillene. Selv om en viss eksponering for bakterier tidlig i livet kan bidra til å styrke barnets immunsystem, vil du ikke risikere at hun blir syk. Hold kontroll på bakteriene ved å insistere at alle som skal holde babyen vasker hendene på forhånd. Sørg også for å holde syke venner og familiemedlemmer på armlengdes avstand og desinfiser hjemmet regelmessig. Det er imidlertid umulig å unngå bakterier fullstendig, og det er begrenset hvor mye du kan gjøre.

  3. Lær noen teknikker for å berolige babyen. Babyer er forskjellige og liker forskjellige ting, men en forsiktig massasje kan være en effektiv måte å berolige og trøste babyen på når hun er urolig. Prøv å varme litt lotion i hånden og begynne på pannen på barnet, og arbeide deg nedover langs nesen, kinnene, haken og avslutte på halsen. En annen måte å berolige barnet på er å holde henne tett inntil kroppen i en bæresele når du gjør husarbeid.

Som nybakt mor er det helt normalt å være bekymret. Bare husk at dine egne instinkter kan være ditt beste våpen. Hver gang du hanskes med noe som er nytt for deg, vil erfaringen gjøre det til en tryggere mor.

Cookiesamtykke