Leker for den nyfødte: Aktiviteter med en baby på 2 måneder

Etter et utall søvnløse netter og mating til alle døgnets tider har dere kanskje begynt å etablere noen rutiner sammen med den to måneder gamle babyen. Selv på dette tidlige utviklingsstadiet er hun eller han allerede klar for mer leketid sammen med dere.

Tid på magen. Å la barnet ligge på magen bidrar til å styrke rygg- og nakkemusklene. Legg han eller henne på magen på et teppe på gulvet. La hendene støtte overkroppen og pass på at det ikke ligger leker i nærheten av ansiktet. Se på når barnet forsøker å løfte hodet og bevege det fra side til side. Begynn med rundt tre til fem minutter noen få ganger per dag og øk gradvis tiden for hver gang.

Smil! Det er omtrent på denne tiden barnet begynner å utvikle et sosialt smil, og dette er en stor opplevelse for alle foreldre. Hold barnet på fanget, prat og smil masse. Hun eller han kommer til å kose seg når hun både hører stemmen din og ser ansiktsuttrykkene dine.

Høytlesning Dette er det perfekte tidspunktet for å begynne å lese bøker som en del av leggerutinene. Etter dager med masse aktivitet er det perfekt med en lesestund som skaper ro og gjør det lettere å sovne!

Cookiesamtykke