Aktiviteter for nyfødte Tid for å ligge på magen og leke

Barnet ditt kommuniserer med deg hele tiden ved å kurre, gurgle og smile når det ser ansiktet ditt ellerhører stemmen din. Her er forskjellige ting du kan gjøre for å gjøre leken enda morsommere.

Legg barnet på gulvet. Legg en fargerik leke foran det for å gjøre det mer interessant. Det greier ikke å gripe den ennå, men alle de lysende, sterke fargene er spennende å se på. Leker med musikk og lys er også morsomme, men ikke overstimuler barnet. Det er fortsatt lite, så ting bør introduseres langsomt samtidig som du følger med på barnets reaksjon.

Se på ansiktet. På dette utviklingstrinnet, kan det tenkes at barnet begynner å bli fascinert av speil. Fest et uknuselig speil på sengen slik at det kan se på sitt eget ansikt. Mens dere ser inn i speilet kan du snakke med den lille og peke på øyne, ører, nese og munn.

Sang og bevegelse. Hold barnets hender og klapp dem forsiktig sammen mens du synger små barnesanger. Stemmen din er den viktigste lyden for barnet, og alt du synger er musikk for det.

Lesing. Velg bøker med mønstre med store kontraster, for de er lettere for barnet å se.

Følge med blikket. Hjelp barnet å fokusere blikket ved å legge det på gulvet og holde en leke cirka 25 cm over hodet på det. Beveg den fra side til side og la barnet følge den med blikket.

Etter hvert som du leker og har det moro sammen med barnet, utvikler det seg og når forskjellige milepæler. Så prioriter disse stundene.

Cookiesamtykke