Slik kan du trøste en gråtende baby

Alle babyer gråter. Når babyen din skriker, føler du kanskje at du gjør noe galt eller at det må være noe du kan gjøre for å stanse gråten. Dessverre er det ofte ikke det. Når nervesystemet ikke er ferdig utviklet, klarer ikke babyer å slappe av på andre måter. Anspente babyer i aktive og spennende hjem gråter ofte mer, men alle spedbarn har urolige perioder.

Vugg babyen Urolige babyer med kolikk liker å bli vugget, klappet lett, danset eller gått rundt med. Så det er bare å prøve seg frem med en (eller alle!) av disse teknikkene når babyen gråter. Og ikke bli fortvilet hvis det ikke virker med én gang – det er ikke din feil!

Behold fatningen Du kan bli veldig opprørt hvis babyen din gråter hele tiden. Men uansett hvor opprørt du blir, så må du ikke riste babyen! Hvis du merker at du blir frustrert eller sint, eller føler at du mister kontrollen, skal du legge ned babyen og ta en liten pause. Hvis du rister et spedbarn, kan det forårsake blødning i hjernen som gir varige skader eller barnet kan dø. Dette kalles «Shaken Baby Syndrome», og er en svært alvorlig tilstand. Så når du føler at du er i ferd med å miste fatningen, må du få noen andre til å ta seg av babyen – det er best for dere begge.

Cookiesamtykke