Slik beroliger du babyen

Du har kanskje fått råd fra venner og familie om hvordan du skal roe ned en gråtende baby, men noen ganger et det best å komme frem til sin egne trøsteteknikker. Prøv ut triksene nedenfor.

  1. Sørg for at babyen er mett og tørr. En baby som er våt eller sulten vil naturligvis gråte. Når du har skiftet på, og gitt babyen mat, vil det være lettere å roe ham eller henne ned.

  2. Hold babyen. Noen ganger gråter en babyer bare fordi de har lyst til å bli holdt. På samme måte som du elsker babyen din, elsker babyen din deg også, og ønsker å bli kjenne din berøring.

  3. Vugg babyen. Bevegelsen frem og tilbake er beroligende for babyen. Det kan være at dette er alt han eller hun trenger.

  4. Gå en tur rundt huset. En liten tur rundt huset kan gjøre susen. Noen ganger er nye omgivelser alt som trengs.

  5. Sett på noe musikk. Rolig musikk kan få tårene til å tørke. Det milde lyden bidrar ofte til å distrahere barnet og stilne gråten. Det kan også hjelpe å synge til babyen.

  6. Stryk eller klapp babyen på ryggen. Når du holder babyen, prøv å stryke ham på ryggen, opp og ned i en sirkelbevegelse. Du kan også klappe ham lett på ryggen. Den rytmiske klappingen kan etterligne hjerteslagene dine, som babyen er vant til fra tiden i livmoren.

Disse beroligende metodene kan gjøre underverker for å stoppe tåreflommen. Når du lærer noen gode måter å roe ned barnet på vil dette føles godt for begge to.

Cookiesamtykke