Berolige babyen: suge på tommelen og annet

Suging er en sunn, selvberoligende atferd hos nyfødte. En tre uker gammel baby vil bruke suging på sine egne – eller dine – fingre som beroligende metode ned når han eller hun er lei seg eller prøver å roe seg ned. Du kan hjelpe babyen til å mestre denne ferdigheten ved å la hendene være bare (ingen votter eller lignende), svøpe barnet inn med hendene i nærheten av ansiktet, og plassere et sammenrullet håndkle eller babyteppe bak skuldrene på barnet for å hjelpe det fremover når det sitter i babysetet.

Bæreseler og husker redder dagen! En ting som babyer i denne alderen over hele verden har til felles, er en tendens til å bygge seg opp til en gråteseanse på ettermiddagen eller kvelden. Denne gråtingen betyr ikke at babyen mangler noe, eller at du har gjort noe galt. Gråtingen skyldes at nervesystemet er under modning. Det er selvfølgelig ikke sikkert at det hjelper så mye å vite dette når du hører babyen din hyle. Prøv å beholde roen. Gyng, svøp inn og syng for babyen din Bær babyen i en bæresele om dagen – dette kan gjøre gråtingen senere mer kortvarig – og prøv å putte barnet i en huske. Gyngebevegelsen kan ofte hjelpe til med å roe ned et urolig barn.

Til info: Babyer i denne alderen er krevende, så dette kan være en vanskelig tid for deg. Søvnmangel og store forandringer i den gamle rutinen kan være hardt for foreldrene. Hold ut! Tenk på dette som en kortvarig forlengelse av graviditeten. Sørg for å hvile når babyen sover, og pass på at du spiser regelmessig.

Cookiesamtykke