Pampers_UNICEF_Article-page_605x380_01

I 2006 gikk Pampers sammen med UNICEF for å forsøke å eliminere stivkrampe som hvert år dreper nærmere 58 000 barn i utsatte områder i løpet av den første livsmåneden.

Stivkrampe oppstår når en nyfødt får en infeksjon som er direkte resultat av uhygienisk fødselspraksis,som f.eks. å klippe navlestrengen med usterilt utstyr, håndtere barnet med skitne hender eller behandle det med usterile bandasjer. Når sykdommen dessverre konstateres, finnes det ingen riktig behandling og nesten alle infiserte spedbarn dør.

I de ni åren siden vi startet samarbeidet, har vår støtte til UNICEF med lokalsamfunn og myndigheter over hele verden, betydd flere mammaer fra alle samfunnslag som kan nyte barnets første smil. 15 land* har eliminert stivkrampe med hjelp fra våre finansiering, og vi er nå med på å beskytte over 100 millioner mødre og deres barn, men det er fortsatt en lang igjen.

Å støtte UNICEFS utrettelige arbeid og hjelpe dem fremover i prosjektet, handler ikke bare om tallene , det handler om å gjøre langsiktige strategiske tiltak som lokale klinikker, nye måter å kommunisere med mødre på (klistremerker på dørene, SMS på mobil), sørge for vaksiner og jordmødre til avsidesliggende områder og mye mer. Vi er innstilt på å redde liv her og nå, men vi ønsker også å endre liv fremover.

Besøk UNICEF nå for å finne ut hvordan du kan gi millioner av barn sitt første smil.

*Burkina Faso, Kamerun, Elfenbenskysten, Gabon, Ghana, Guinea Bissau, Lao PDR, Liberia, Madagaskar, Senegal, Tanzania, Timor Timor, Sierra Leone og Uganda.