Bærekraft hos Pampers – Med hjerte for mindre avfall

Avfall er en av de mest synlige bærekraftutfordringene for bransjen vår og for samfunnet – en som foreldre må forholde seg til hver dag når de skifter bleier.  Vi har forpliktet oss til å finne ut hvordan vi kan takle dette på en god måte.  

Vi tror på kraften i innovasjon og kollektive handlinger, og samarbeider med foreldre, partnere og bransjeaktører som avfallshåndteringsforetak og myndigheter for å finne ut hva som kan utgjøre en reell forskjell. Vi elsker løsninger for sirkulær økonomi, og globalt vil vi investere 10 millioner dollar frem til 2030 i partnerskap og allianser over hele verden for å lære og starte vår reise for å finne løsninger.  

MOR SOM HOLDER NYFØDT BABY I LUFTEN

Lettere bleier

Ved å redusere vekten på bleiene, reduseres også mengden avfall som skapes av bleiene. Hvis du er forelder, vil det sannsynligvis ikke komme som noen overraskelse at en gjennomsnittsbaby i Europa vil bruke noen tusen bleier før barnet slutter med bleie. Derfor har vi i løpet av de siste 301 årene redusert vekten på bleiene våre med 50 % ved bruk av mer effektive materialer og gjennom innovativ produktdesign. Hvis et barn for eksempel bruker Pampers, trengs det i dag opptil 20 kg mindre bleiemateriale for å dekke behovene til en gjennomsnittlig baby sammenlignet med for 6 år siden. Det betyr ca. 750 færre bleier som kastes i søpla i løpet av den tiden barnet bruker bleier! 

 

1026 42 Pampers FR BAOL Articles NOV22 Banner16 605x380

Med hjerte for å finne nye avfallsløsninger

Vi er opptatt av å innovere og samarbeide med partnerne våre for å lære om mulighetene for å redusere bleieavfall – derfor vil vi innen 2023 investere over 10 millioner dollar i partnerskap og allianser globalt for å lære om sirkulærøkonomiske løsninger, og vi vil dele erfaringene våre for å bidra til å få hele bransjen til å redusere avfallsmengden.  

Akkurat som barnaslæringsreise, er vi kontinuerlig på en reise for å lære mer. Vi har lært mye av våre «smart bins» –pilotforsøkene med avfallshåndtering i Paris, Kobe i Japan og Amsterdam. Alle land er forskjellige, og pilotforsøkene våre hjelper oss med å finne de beste løsningene ved å få innsikt i lokale avfallsforskrifter, håndteringspraksis og  foreldrenes vaner. Håndtering av bleieavfall går hele veien fra produsenter til foreldre. Det er en kompleks oppgave, men vi er innstilt på å jobbe med den. 

MOR SOM RESIRKULERER BLEIER

Nye emballasjeløsninger

Emballasjeavfall er noe mange av oss fokuserer på i dag. Målet er at vi innen 2030 skal gjøre 100 % av emballasjen vår resirkulerbar, der den lokale infrastrukturen finnes. Vi har også som mål å redusere bruken av petroleumsbasert jomfruplast i emballasjematerialene våre med 50 % innen 2030. Pampers Harmonie-emballasjen i Europa inneholder plantebaserte materialer (BioPE), hvilket er vårt første skritt på veien mot å redusere bruken av jomfruelig petroleumsplast. Vi integrerer også post-industriell resirkulert plast i vår Premium- og Mainline-emballasje over hele Europa. 

PIR-BILDE

Ansvarlig bleiebruk

Gjennom merking og informasjon på nettsidene våre hjelper vi foreldre og omsorgspersoner med å kvitte seg med bleier og våtservietter på en ansvarlig måte. Hos Pampers er vi også opptatt av å øke bevisstheten rundt korrekt avhending av bleier og våtservietter.  Våre våtservietter har i mange år hatt en tydelig «skal ikke skylles ned i toalettet»-logo – uansett om de inneholder plast eller ikke! Så når du kaster våtservietter, kan du bidra til å beskytte planeten: Legg dem i søpla, ikke i toalettet! Her er noen tips om hvordan du kaster skitne bleier:  

  • Vask alltid hendene før og etter bleieskift.  

  • Rull opp den brukte bleien med den tilsmussede eller våte siden innover, og fest den med teipen. Det gjør dem enklere å håndtere og plassere i søppelbøtten. 

  • Det er en god idé å ha en separat søppelbøtte med vippelokk (med pose inni) ved siden av stellebordet for ekstra bekvemmelighet. Bruk en bøtte med lokk eller en spesiell bleiebøtte for å redusere lukt. Når bøtten er full, kaster du bleiene sammen med husholdningsavfallet. Les alltid instruksjonene på emballasjen, men vanligvis skal engangsbleier kastes sammen med vanlig husholdningsavfall. 

  • Sikkerhet og hygiene først – Oppbevar alltid bleier, søppelposer og emballasje utilgjengelig for barnet. 

 (1) 50 % gjelder for tidsrommet mellom 1990 og 2020.

Cookiesamtykke